Autosalon Geneve 2014 Live: Subaru

Subaru WRX STI - Geneva 2014 Live
Een update van de VIZIV Concept en de nieuwe WRX STI brengen Subaru boxer-fun in Genève.

Ook Subaru komt elk jaar met minstens één concept op de proppen in Genève. En al stond de VIZIV Concept er vorig jaar ook al, deze VIZIV 2 Concept staat alweer een stapje dichter bij een productierijpe crossover van de volgende generatie. VIZIV staat voor “Vision for Innovation”, het nieuwe brand-motto is dan weer “Enjoyment and Peace of Mind”.

De nieuwe Subaru WRX STI heeft iets minder marketing en introductie nodig. Deze rallylegende staat bekend omwille van zijn potente 2.5-liter geblazen boxermotor die nu tot 305 pk levert bij maar liefst 6.000 toeren per minuut. De wagen werd 25 mm langer, het chassis werd verder gefinetuned en vierwielaandrijving is natuurlijk legio.

Subaru zal de nieuwe WRX STI bovendien inzetten tijdens de 24-uren van de Nürburgring en daarvoor hebben ze een speciale variant op poten gezet. Subaru mikt op niets minder dan de eerste prijs in zijn klasse, die de Japanners tot nu toe al driemaal wisten te vergulden. We wish them good luck!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...