Autosalon Geneve 2014 Live: Skoda

Skoda VisionC Concept - Geneva Live 2014
Skoda heeft voor ieder wat wils: de VisionC Concept, de Octavia Scout, L&K, G-TEC en enkele Monte Carlo edities.

Skoda staat sterk in haar schoenen op de beursvloer van het Autosalon van Genève. Ze brachten niet één of twee maar meerdere nieuwigheden mee. We zien zowel de gifgroene Skoda VisionC Concept, de ruige Octavia Scout, de luxueuze Octavia Laurin & Klement, de ecologische Octavia G-TEC en enkele Monte Carlo edities.

De VisionC Concept is eerst en vooral een voorbode van een toekomstige vijfdeurs coupé à la Volkswagen CC. We zien scherpe lijnen en dankzij zijn royale afmetingen is er ruim plaats voor vier personen en hun bagage. Een productieversie komt wellicht in 2016.

De Skoda Octavia Scout moet avontuurlijke klanten plezieren en valt vooral op door zijn robuuste uiterlijk. De bodemvrijheid werd met 33 mm verhoogd naar 171 mm en een vierwielaandrijving met Haldex koppeling van de vijfde generatie moet het lichte terreinwerk probleemloos verteren. Er zijn twee diesels en één benzine, het vermogen bedraagt maximaal 184 pk en is vermoedelijk afkomstig van een 2.0-liter TDI.

De Octavia Laurin & Klement gooit het over een totaal andere boeg. Deze premium Octavia mikt richting upperclass en valt op door zijn 18-inch velgen, standaard bi-xenon koplampen met LED dagrijlichten en LED achterlichten. Binnenin wordt het in de Octavia ook iets luxueuzer dankzij een Canton multimediasysteem, leder, alcantara en verschillende onderscheidende inlegplaatjes. Onder de motorkap liggen enkel de meest vermogende TSI’s en TDI’s, al dan niet met DSG-transmissie of vierwielaandrijving.

Skoda surft verder ook mee op de CNG-golf (Compressed Natural Gas) en bracht de Skoda Octavia G-TEC mee. Een 1.4-liter TSI van 110 pk levert wanneer hij op aardgas rijdt slechts een CO2-uitstoot 97 g/km. De autonomie bedraagt 410 km, terwijl je met de additionele benzinetank nog eens 920 km verder raakt. De eerste leveringen staan gepland voor september.

Verder brengt Skoda enkele opvallende Monte Carlo versies mee van de Yeti, Rapid Spaceback, Citigo en Fabia. En tot slot mocht de Octavia Combi RS ook nog eens meekomen! Lees hier onze rijtest met deze 220 pk sterke topper.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...