Autosalon Geneve 2014 Live: Mazda

Mazda Hazumi Concept - Geneve 2014 - Header
De Hazumi Concept doet ons verlangen naar de nieuwe Mazda2.

De Mazda2 is op dit moment niet de wagen waar een autoliefhebber wild van wordt, maar als dit werkelijk de opvolger is dan kan dat wel gauw veranderen. De Hazumi Concept ziet er uiterst aantrekkelijk uit en komt zeer sportief voor de dag. We zien vooraan de prominente KODO-grille en koplampen met LED-lichten die je agressief lijken aan te staren.

Verder valt de wagen op door zijn enorme velgen, de splitter, zijschorten en achterspoiler. In realiteit zal de Mazda2 iets beschaafder voor de dag komen, maar met dit concept lijkt een hot hatch variant meteen wenselijk.

Naast de Hazumi Concept stelt Mazda ook een nieuwe dieselmotor voor in Genève. Deze 1.5-liter SKYACTIV-D Clean Diesel zal voornamelijk de compacte leden van het gamma aandrijven. Met het lagere verbruik en de lagere CO2-uitstoot wordt onder andere de nieuwe Mazda3 zo nog verleidelijker.

Tot slot viert Mazda ook 25 jaar MX-5! Deze open vierwieler is als we de verkoopcijfers mogen geloven misschien wel de meest populaire én tegelijk betaalbare sportwagen. Wij konden alvast genieten van de rijtest met de laatste generatie in rij!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...