Autosalon Geneve 2014 Live: Jaguar

Jaguar XFR-S Sportbrake - Geneva 2014 Live
De Jaguar XFR-S Sportbrake steelt de show op de Geneefse stand van Jaguar. Al is er natuurlijk ook nog veel ander moois te bewonderen.

De Jaguar XFR-S moet het de Audi RS6 Avant en Mercedes E63 AMG flink lastig gaan maken. En daarvoor heeft hij alleszins het juiste geschut klaar: een 5.0 liter grote V8 katapulteert 550 paarden naar de achterwielen, waardoor een sprint van nul naar honderd geklaard wordt in amper  4,8 seconden. Toegegeven, de concurrentie is iets scherper als het op sprinttijden aankomt, maar wie op zoek is naar Britse passie (in French Racing Blue gekleurd, weliswaar), zal de XFR-S ongetwijfeld hard weten te appreciëren.

Naast de nieuwe krachtpatser die behoorlijk wat bagage kan meezeulen, vinden we ook de fonkelnieuwe Jaguar F-Type Coupé. Die bloedmooie Jag krijgt in de R-versie ook 550 paarden op de achterwielen uit dezelfde motor, maar klaart de sprint van nul naar honderd in amper 4 seconden. En dat terwijl alle hoofden van omstaanders een draai van 90° gemaakt hebben en hun oren lichtjes doof zijn door de luide brul van deze gevaarlijke kat.

Naar goede gewoonte vinden we ook de rest van het gamma terug op de Jaguar stand. Instapper van het gamma is de Jaguar XF (Sportbrake) die dankzij zijn compacte dieselmotor met 163 pk ook door zakelijk België gesmaakt wordt. Iets hoger in het gamma vinden we de Jaguar XJ die Britse elegantie in een hedendaags kleedje steekt en wie rustig rond wil rijden in een stijlvolle coupé, komt bij de Jaguar XK aan zijn trekken. Bij de XKR-S is er van rustig rijden weliswaar geen sprake…

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...