Autosalon Geneve 2014 Live: Ford

Nieuwe Ford Mustang 2014 - Geneva Live
De Focus Facelift is de voornaamste bijdrage van Ford op het Autosalon van Genève 2014.

Lang leek het erop dat Ford helemaal niets zou meebrengen naar het Autosalon van Genève, maar een goede twee weken terug kwamen ze toch nog met een verrassing: een facelift voor de Ford Focus. Vanzelfsprekend met Aston Martin grille, maar ook de nieuwe koplampen en de motorkap zien er een stuk strakker uit. Langszij en achteraan bleven de wijzigingen beperkt.

De grootste aanpassingen zijn bovendien binnenin te vinden, want daar werd een grote stap in de goede richting genomen: het saaie vierspaaks stuur werd vervangen door een sportief driespaaks exemplaar, het aantal knoppen op de middenconsole werd gevoelig gereduceerd en tot slot werd het infotainment systeem groter, visueel aantrekkelijker en een heel stuk beter gepositioneerd.

De komst van de facelift komt meteen ook met twee nieuwe krachtbronnen: de 1.5-liter TDCi met 95 of 120 pk en een 1.5-liter EcoBoost benzinemotor met 150 pk of 180 pk. De 1.6-liter diesel blijft voorlopig in het gamma, maar de 1.6-liter EcoBoost wordt volledig vervangen door laatstgenoemde nieuwkomer.

Verder toont Ford in Genève ook de nieuwe Mustang, met én zonder dakje, alsook een zo goed als afgewerkte designstudie voor een nieuwe SUV. De C-Max Solar Energi brengt een vleugje groen naar de helverlichte beursvloer.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...