Autosalon Geneve 2014 Live: BMW

BMW Geneve 2014 Live - 2-Reeks Active Tourer en 4-Reeks Gran Coupe
Na Brussel is BMW ook sterk vertegenwoordigd op het Autosalon van Genève.

Drie grote nieuwigheden heeft BMW dit jaar mee naar Genève. De BMW i3 en i8 kenden we immers al en zowel de BMW 2-Reeks als BMW M3 & M4 Coupé stonden ook al op het Autosalon van Brussel te blinken. Voor de meest belangrijke beurs van het jaar heeft BMW nu de ‘radicale’ BMW 2-Reeks Active Tourer, een grondige update van de BMW X3 en de langverwachte 4-Reeks Gran Coupé mee.

Laten we zacht beginnen met die laatste. De BMW 4-Reeks Gran Coupé is allesbehalve een verrassing. Het model koppelt de praktische bruikbaarheid van een sedan met de extra flair van een coupé. De daklijn werd ietsje verlengd en verhoogd, terwijl de koffer groeide met 35 liter tot een totaal van 480 liter. De motoren komen over van de 4-Reeks Coupé, met als toevoeging de 418d Gran Coupé instapper. Alleen de iets hogere prijs kan volgens ons nog een reden zijn om de 3-Reeks aan te kopen en niet deze Gran Coupé.

Verder komt de nieuwe BMW X3 net op tijd om het model terug leven in te blazen. Je zou ook wel kunnen spreken van een facelift, maar hier en daar werd er toch stevig wat strakgetrokken. De X3 krijgt nieuwe koplampen, een andere grille, een hele catalogus velgen en LED achterlichten. Binnenin werden alle systemen geüpdatet naar de laatste versie en vond BMW nog enkele puntjes om de afwerkingsgraad te verhogen. Vanaf de lente is de nieuwe X3 (F25) beschikbaar met vier diesel- en drie benzinemotoren. Het vermogen gaat van 150 pk tot een dikke 310 pk, van een X3M is voorlopig nog geen sprake.

Komen we ondertussen bij het meest wereldschokkende nieuws: de 2-Reeks Active Tourer. BMW zal er zonder twijfel een publiek voor vinden, maar de Duitsers slopen toch alle mogelijke heilige huisjes in één keer. De Active Tourer is immers de eerste BMW MPV die bovendien dan nog eens op de voorwielen wordt aangedreven. Al maakten ze er het best mogelijke van, echt sexy wordt het nooit. De motoren zijn iets minder ‘vernieuwend’ en gaan van een 218i tot 225i aan benzine-zijde, dieselliefhebbers krijgen een 218d. Geen zes-in-lijns dus, maar die passen dan ook niet onder de motorkap. Vanaf de nazomer wordt de 2-Reeks Active Tourer op de markt gezet. U bent gewaarschuwd.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...