Autosalon Geneve 2014 Live: Abarth

Autosalon Genève 2014 Live: AbarthAbarth verrast ons in Genève met een bloedsnelle 695 Biposto!
Ze hadden het al aangekondigd en we waren op het eerste zicht misschien wel wat sceptisch, maar toch weet de Schorpioen te overtuigen met deze 695 Biposto. Theoretisch gezien hebben we hier te maken met een 695 Assetto Corso waarmee er op het circuit serieus gebolderd wordt, al mag je met de Biposto zonder problemen de openbare weg op. In de praktijk kan dat wel eens bloedlink worden met een stevige 190 pk en slechts 997 kg drooggewicht!

Sprintcijfers van 5,9 seconden klinken vandaag de dag niet meer zo spectaculair, maar je mag niet vergeten dat het hier nog steeds gaat over een omgebouwde Cinquecento! Om het agressieve uiterlijk ook te vertalen naar prestaties werd de achterbank gesloopt, kreeg je stevige racegordels en werd de versnellingsbak naakt uitgevoerd in een H-patroon. Ongelooflijk lang geleden dat we dat nog zagen op de Pagani Huayra en Spykers na. We kijken alvast uit naar een grondige kennismaking!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...