Officieel: Audi TT

Audi-TT-2014
Zoals verwacht onthult Audi aan de vooravond van het Autosalon van Genève de nieuwe TT!

Audi heeft vandaag het doek gelift van de derde generatie TT en zoals verwacht ziet die er nog een stuk strakker uit dan zijn voorganger. We herkennen hem echter meteen en er is enkel sprake van evolutie eerder dan revolutie, maar met de nieuwe hexagonale grille kan je hem toch van ver onderscheiden. Verder krijgt de TT uitgesproken wielkasten, een hertekende schouderlijn en een spoiler die automatisch naar boven komt boven 121 km/u.

In tegenstelling tot het gros van de nieuwe modellen wordt deze TT compacter dan zijn voorganger: ondanks de wielbasis toenam met 37 mm is de wagen in totaliteit 20 mm korter. Ook de breedte nam af met 8 mm, terwijl de hoogte gehandhaafd blijft op 1.353 mm. De TT slikt ook 13 liter extra ballast en klokt zo af op een totaal bagagevolume van 305 liter.

Binnenin maakt de nieuwe TT voornamelijk indruk door zijn volledig nieuwe 12,3-inch TFT scherm dat dienst doet als instrumentenpaneel, aangedreven door een Nvidia Tegra 30 grafische processor. Een ander leuk accent is de plaatsing van de airconditioningbediening in de ventilatiemonden. De nieuwe TT kan duidelijk weer enkele jaren mee!

Technisch gezien werd de TT zo’n 50 kilogram lichter en legt hij nu nog amper 1.230 kilogram in de weegschaal. Een 2.0-liter TFSI levert 230 pk en 370 Nm koppel, maar er is ook een TTS-variant met maar liefst 310 pk en 380 Nm. Goed voor een sprintje van 0-100 km/u in slechts 4,7 seconden. Dieselliefhebbers kunnen terecht bij een 184 pk sterke 2.0 TDI. Wij zijn alvast benieuwd naar onze eerste ontmoeting morgen op de beursvloer!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...