Officieel: Volkswagen T-ROC Concept

Volkswagen T-Roc Concept
Volkswagen brengt de T-ROC Concept mee naar Genève: een driedeurs crossover coupé met een verwijderbaar dak.

Een blik geven op toekomstige Volkswagen SUV’s, dat is het doel van deze T-ROC driedeurs crossover coupé. Opvallen doet hij door zijn Blue-Splash metaalkleurtje en een driedimensionale grille die geflankeerd wordt door LED koplampen. Er zijn heel wat glanzend zwarte en aluminium accenten, maar ook de 19-inchers spreken boekdelen. Het concept meet 4.179 mm lang, 1.831 mm breed en 1.501 mm hoog. Tot slot is het dakje verwijderbaar.

Over het interieur kon Volkswagen niet veel kwijt, op het feit na dat de T-ROC vier met leder omhulde zetels meekrijgt. Hetzelfde Blue-Splash fleurt het interieur op samen met een 12.3-inch digitaal instrumentenpaneel. Een verwijderbare tablet fungeert als infotainment display.

De aandrijving wordt voorzien door een minder conceptuele 2.0-liter viercilinder TDI met 184 pk en 380 Nm. Deze wordt gekoppeld aan een DSG-transmissie en een 4MOTION vierwielaandrijving. De 1.420 kilogram wegende T-ROC sprint ermee van 0-100 km/u in amper 6,9 seconden en bereikt gemakkelijk een topsnelheid van 210 km/u. Toch blijft het verbruik beperkt tot een gemiddelde van 4,9 liter /100 km en bedraagt de CO2-uitstoot slechts 129 g/km. Al hebben we tegenwoordig al veel scherpere waarden gehoord…

 

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...