Officieel: Arash AF8

Arash AF8 Geneva 2014
Zoals beloofd kregen we gisteren de officiële onthulling van de Arash AF8: een Britse supercar met American muscle.

Eindelijk! Na een hele reeks teasers onthult het Britse Arash Cars de AF8, die volgende week in Genève te bewonderen is. Het is reeds 4 jaar geleden dat Arash de AF10 introduceerde, nu komt de AF8 met dezelfde 7.0-liter V8. De American Muscle afkomstig van GM levert 550 pk en 640 Nm, terwijl de wagen in totaliteit amper 1.200 kilogram weegt. Dat is een stuk minder dan de Ford Focus van ondergetekende!

Alle kracht wordt naar de achterste wielen gestuurd via een manuele zesbak en de AF8 haalt een topsnelheid van zo’n 322 km/u. Gezien zijn Britse roots krijgen we niet de 0-100 km/u mee, maar weten we wel dat de 0-96 km/u niet langer dan 3,5 seconden duurt. Het chassis van de AF8 bestaat uit buizenframe van hoogwaardig staal en wordt ondersteund door roll over bars voor- en achteraan. Carbon koetswerkpanelen vormen het exterieur, samen met bi-xenons en LED-achterlichten. Een bezielende sound wordt tot slot voorzien door een titanium uitlaatsysteem.

De AF8 ziet er verder niet zo extreem uit als pakweg een Lamborghini, maar dat het een supercar betreft, behoeft geen tekening. De Arash is 4,15 meter lang, 1,9 meter breed en slechts 1,1 meter hoog. Tot slot heeft de AF8 een double wishbone ophanging, terwijl de 19-inchers vooraan en 20-inchers achteraan omhuld worden in lekker zachte Michelin Pilot Cup 2 banden. Stopkracht wordt voorzien door respectievelijk 380 mm en 362 mm grote geventileerde schijven, vooraan met zes en achteraan met vier zuigers.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...