Officieel: MINI Clubman Concept

MINI Clubman Concept 2014 - Geneva Motor Show
Deze MINI-kolos is slechts een haar van de productielijn verwijderd.

MINI haalt het doek van de Clubman Concept, hun inzending voor het Autosalon van Genève volgende week. En ook al staat er nog Concept, deze wagen is zo goed als rijp voor de productie. Het is meteen ook de grootste MINI ooit: 4.223 mm lang, 1.844 mm breed en 1.450 mm hoog. De marketeers mogen stilaan een naamswijziging voorbereiden…

In tegenstelling tot zijn voorganger beschikt de Clubman Concept over vier volwaardige, traditionele deuren. De koffer werd wel volledig Clubman gehouden. Vooraan zien we de nieuwe MINI-snoet en nieuwe koplampen met geïntegreerde LED dagrijlichten. De zijkant wordt opgefleurd door grote 19-inchers en achteraan werden zelfs de achterlichten groter, alsook werden ze anders gepositioneerd.

Binnenin liet MINI de designers nog even speeltijd, dat is duidelijk te zien aan de futuristische opzet. Vanzelfsprekend zal het finale werk als twee druppels water op het interieur van de MINI Cooper lijken. In Parijs verwachten we het afgewerkte plaatje met de eerste wagens die de dealers nog bereiken aan het einde van dit jaar.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...