Officieel: Alfa Romeo Giulietta & MiTo Quadrifoglio Verde

Officieel: Alfa Romeo Giulietta & MiTo Quadrifoglio VerdeNa de opfrisbeurt voor de reguliere MiTo en Giulietta komt Alfa Romeo nu naar buiten met de extra sportieve Quadrifoglio Verde varianten!

Naast kleine TwinAir’s en zuinige MultiJet diesel’s komen de modieuze heren uit Milaan nu met the real deal voor de gepassioneerde Alfisti: de MiTo en Giulietta QV, uiteraard nog steeds gekenmerkt met een klavertje vier op de zijflank. Vorig jaar was het al duidelijk dat Alfa Romeo voor een automatische TCT transmissie ging kiezen, vandaag komen ze met een officieel statement naar buiten.

De 1750 Turbo Benzina in de nieuwe Giulietta Quadrifoglio Verde is regelrecht afkomstig uit de prachtige 4C en levert hier dus ook 240 pk en 350 Nm koppel. Hiermee is de Alfa in staat om uit stilstand te accelereren naar 100 km/u in slechts 6,6 seconden terwijl de topsnelheid op 240 km/u ligt. Binnenin krijgen we een nieuw stuurwiel, instrumentenpaneel en keuze uit nieuwe lederen/alcantara uitvoeringen voor de zetelbekleding terwijl de eerste 500 Launch Editions een unieke Magnesio Grey koetswerkkleur aangemeten krijgen. De diehards fanboys gaan uiteraard voor de prijzige maar wel drievoudig gelaagde Rosso Competizione kleurstelling.

De Alfa Romeo MiTo Quadrifoglio Verde doet het op zijn beurt nog steeds met de 170 pk sterke 1.4-liter MultiAir, ook met de TCT automaat die in staat is om de 230 Newtonmeters te bedwingen! De sportieve doch compacte Alfa kan blijven accelereren tot wanneer de naald 220 km/u aanwijst, de stoplichtsprint neemt 7,3 seconden in beslag. Zijn looks werden bovendien wat agressiever bijgeschaafd met onder meer nieuwe 17″ lichtmetalen velgen, rode remklauwen en geborstelde afwerking voor de deurhendels, koplampen en grille vooraan. Ook het nieuwe matgrijs is te verkrijgen op de nieuwe Alfa Romeo MiTo QV, voor de interieuropfrissende maatregelen volgt hij de Giulietta strategie!

Op het Autosalon van Genève zal Alfa Romeo deze twee bereikbare én sportieve Italianen voorstellen, hopelijk in aanwezigheid van een dakloze 4C! Meer foto’s en gedetailleerde prijsinformatie hopen we daar ook bijeen te sprokkelen voor jullie, de marktintroductie volgt in mei 2014, waardoor je deze zomer normaliter wel kan genieten van het beste wat Alfa Romeo te bieden heeft!

Lees hier onze rijtest met de vorige Alfa Romeo MiTo QV en Giulietta QV!

Officieel: Alfa Romeo Giulietta & MiTo Quadrifoglio Verde Officieel: Alfa Romeo Giulietta & MiTo Quadrifoglio Verde

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...