Opel Astra OPC EXTREME doet het met 300+ pk

Opel Astra OPC EXTREME
Opel lost meer informatie omtrent hun Astra OPC EXTREME, maar verzwijgt nog even de prestatiecijfers om de spanning te bewaren.

Opel verraste vriend en vijand toen ze hun Astra OPC voorstelde, maar liefst 280 pk wordt er voorzien dankzij de krachtige 2.0-liter viercilinder. Bij Mercedes AMG doen ze nog een tikkeltje beter, maar de prestatie van Opel mag best wel gezien worden als een meesterwerk als we de concurrentie aanschouwen met hun magere 200+ pk. Met de Astra OPC Extreme laten ze toch nog zien dat het beter kan met niet enkel meer powerrr maar vooral met een lichtgewicht constructie die de prestaties ook positief zal beïnvloeden.

Die cijfers houdt Opel nog even op zak om de Astra OPC Extreme interesse hoog te houden tot wanneer het doek eraf gaat op het Autosalon van Genève volgende week. We weten dat de Astra OPC het doet met een topsnelheid van 250 km/u en dat die wagen in minder dan 6 seconden voorbij 100 km/u knalt, de Astra OPC Extreme doet het sowieso veel beter met zijn meer dan 300 pk! Schakelen doe je met een manuele versnellingsbak met 6 verzetten, ongetwijfeld tot groot jolijt van de puristen.

In vergelijking met een normale Astra OPC haalde Opel nog eens 100 kg van het totaalgewicht, grotendeels dankzij het doorgedreven gebruik van koolstofvezel voor de spoiler, de strakke 19″ velgen, het dak, het interieur, de motorkap, … Binnenin zien we alvast sportieve kuipzetels met stevige veiligheidsgordels en een buizenconstructie om de stijfheid te garanderen, omdat het oog ook wel wat wil werd in Rüsselsheim gekozen voor een hoop suède met gele naden.

De Astra OPC staat momenteel in de Opel catalogus vanaf €31.200, hoeveel geld meer ze willen krijgen voor de OPC Extreme is ook nog niet geweten. Een gelimiteerde serieproductie werd ons wel al toegefluisterd, 200 exemplaren zouden er gebouwd worden van deze snelste straatlegale Opel Astra ooit!

Lees hier onze rijtest met de Opel Astra OPC!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...