Alfa Romeo 4C is de nieuwe SBK Safety Car

Alfa Romeo 4C is de nieuwe SBK Safety Car
Alfa Romeo levert al enkele jaren de safety car voor het SBK gebeuren, dit jaar mag de 4C die taak op zich nemen!

Net zoals inde Formule 1 maakt ook het Superbike motorkampioenschap gebruik van een safety car die de baan opgaat in geval van gevaar om de rijders wat in het gareel te houden, geen betere manier om je sportieve genen uit te drukken voor het ideale doelpubliek. Omdat de motorrijders iets trager rijden dan een gemiddelde F1 bolide hoeft er ook geen SLS AMG of C63 AMG aan de pas te komen, een vlotte stadswagen volstaat prima zo getuige de Alfa Romeo MiTo Quadrifoglio Verde die vorig jaar paraat stond voor de SBK rijders. Als tegenprestatie kregen we zelfs een MiTo SBK en extra SBK (sticker) opties in de catalogus.

Dit jaar doen de Italianen nog een tikkeltje beter, de bloedmooie Alfa Romeo 4C zal voor de komende 13 manches de rol van safety car op zich nemen. Het voorbije weekend startte het SBK-circuit met een eerste Gran Prix in Australië, gelukkig voor de fanboys komen ze ook iets dichter bij ons met (onder meer) een race in Nederland (Assen), Italië (Imola) en Engeland (Donington Park). Visueel kreeg de wagen een rood/witte bestickering die afhankelijk van het thuisland nog wat kan wijzigen, aan de motor werd niet gesleuteld.

De potente viercilinder ligt dus nog steeds achteraan en schenkt de achterwielen 240 pk en 350 Nm, schakelen gebeurt via een TCT versnellingsbak die naast de bekende DNA schakelaar ook nog een specifieke Race instelling meekreeg! Of we binnenkort ook een Alfa Romeo 4C SBK edition krijgen is nog niet geweten, laten ze daar in Turijn maar eerst werk maken van een 4C Spider!

Lees hier onze rijtest met de Alfa Romeo MiTo QV SBK Edition!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...