Officieel: Skoda Octavia Laurin & Klement

Skoda Octavia Laurin Klement Geneve 2014
Skoda komt naar Genève met een fancy Laurin & Klement variant van de Octavia.

Skoda is al lang niet meer het pure budgetmerk van weleer, dat zetten ze volgende week op de Zwitserse beursvloer nog eens extra in de verf met de Octavia Laurin & Klement. De fancy variant, die zowel als Combi of Berline beschikbaar is, onderscheidt zich door zijn unieke 18-inch velgen. Verder krijgt de wagen ook standaard bi-xenon koplampen met LED dagrijlichten en LED achterlichten.

Binnenin wordt het in de Octavia ook iets luxueuzer dankzij een Canton multimediasysteem, leder, alcantara en verschillende onderscheidende inlegplaatjes. Onder de motorkap is vanzelfsprekend enkel plaats voor de meer vermogende krachtbronnen uit het gamma: een 1.8-liter TSI met 180 pk of een 2.0-liter TDI met 150 of 184 pk. De krachtigste diesel komt uitsluitend met een DSG-automaat en vierwielaandrijving, de RS blijft buiten schot.

Daarnaast toont Skoda in Genève eveneens een Monte Carlo versie van de Citigo, de nieuwe Yeti en de Rapid Spaceback, alsook de Octavia Scout, de VisionC Concept, de Octavia G-TEC en mogelijks de Superb Combi Outdoor. Het wordt dus een druk salon voor de Tsjechen, die vanaf nu elke zes maanden minstens één nieuw of vernieuwd model willen voorstellen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...