Officieel: Bentley Flying Spur V8

Officieel: Bentley Flying Spur V8
Ook de Bentley Flying Spur ontsnapt niet aan downsizing en is vanaf heden beschikbaar met een 4.0-liter V8!

Na de sportieve Bentley Continental GT en GTC ontsnapt zelfs het Flying Spur vlaggenschip niet aan de nieuwe krachtbron. Op papier lijkt een downgrade van een 6-liter W12 (620pk/800Nm) naar een 4-liter V8 (500pk/660Nm) een jammerlijke zaak, voor de Westerse markt waar CO2 cijfers van groot belang zijn is het dan weer goed nieuws. In dit segment is brute kracht dan ook niet het belangrijkste, de homogene werking tussen de krachtbron, de automatische ZF achttrapstransmissie en een comfortabele afstelling staan net dat trapje hoger op de prioriteitenlijst.

Deze nieuwe V8 kennen we al vanuit de Audi RS7, maar in de Bentley Flying Spur configuratie heeft deze slechts 5,2 seconden nodig om 100 km/u te bereiken met deze 2,4 ton wegende bolide, terwijl een topsnelheid van 295 km/u op het eerste zicht ook voldoende lijkt. Wanneer het nodig is kan deze motor ook enkele cilinders uitschakelen, ideaal voor tijdens de stedelijke kilometers. Met een volle tank krijg je overigens een autonomie van 840 km, al kan dat serieus afnemen als je de Flying in de naamgeving alle eer aandoet.

Net zoals alle andere Bentley’s blinkt deze Flying Spur instapper uit met zijn ongeziene afwerkingsgraad, kwalitatieve materialen, doorgedreven personalisatie en stevige optielijsten. De V8 versie herken je ten opzichte van zijn W12 broertje aan de zwarte grille vooraan, rode Bentley logo’s in de velgen en speciale uitlaatstukken achteraan. Een prijs voor deze Flying Spur V8 werd nog niet gecommuniceerd, maar verwacht toch iets in de orde van €160.000. Optioneel kan je ook nog kiezen voor de Multimedia Specification waardoor de achterbank wordt omgetoverd in een Apple Store met iPad’s, geluidssystemen en wifi connectiviteit, terwijl de Mulliner Driving Specification zich onderscheidt door visuele upgrades.

Over een goede week start het Autosalon van Genève, waar we deze wagen voor het eerst mogen aanschouwen. De eerste leveringen van de Bentley Flying Spur met de V8 starten in de aankomende lente! Voor een bestelbon te tekenen moet je dus richting Bentley Belgium in Brussel, al kan je gelukkig ook even virtueel rondlopen in hun showroom!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...