Officieel: Jaguar XFR-S Sportbrake

Jaguar XFR-S Sportbrake
Alvorens de beursvloer te betreden geeft Jaguar alle details vrij over de nieuwe XFR-S Sportbrake.

De eerste officiële persfoto’s staan nog op ons netvlies gebrand terwijl de details van Jaguars nieuwste binnenstromen. Zoals verwacht doet Jaguar het met meer dan 500 pk, veel meer. Net zoals in de sedan lepelt Jaguar in de Sportbrake een Supercharged 5-liter V8 motorblok met maar liefst 550 opgefokte paarden en 680 koppelmomenten. Hieraan wordt een automatische achtversnellingsbak geschroefd met Quickshift technologie die we ook terugvinden onderin de F-Type.

Dit in combinatie met een licht gewijzigde ophanging om het extra gewicht te compenseren, een actief elektronisch differentieel en het dynamisch stabiliteitscontrolesysteem wordt de XFR-S Sportbrake in 4,8 seconden naar de 100 gestuwd door uitsluitend de achterwielen. Daarmee doet de Sportbrake het 0,2 s trager dan z’n minder praktische broer. De topsnelheid is begrensd op 300 km/u. Uiteraard staan tegenover al die hoge prestatiecijfers ook hoge verbruikscijfers. De Jag zou 12,7 l/100 km verbruiken en 297 g/km CO2 uitstoten.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...