Gelekt: Ford Focus Facelift

Ford Focus Facelift 2014 - Geneve
Ford brengt een facelift voor de Focus mee naar het Autosalon van Genève.

Het is ondertussen al eventjes geleden dat de Ford Focus een update kreeg, maar we verwachtten de facelift nog niet meteen in Genève. Al werd hij reeds gespot met camouflage, het blijft een aangename verrassing.

Al zijn de wijzigingen zelf niet meteen wereldschokkend en konden we vooral de Aston Martin grille van ver zien aankomen. De nieuwe koplampen vallen wel in de smaak, terwijl de rest van het uiterlijk nauwelijks aangeroerd werd. Er werd een beetje gesleuteld aan de bumpers en dergelijke, maar daar blijft het ook bij.

Binnenin daarentegen zien we dat Ford luisterde naar onze smeekbeden om het minuscule infotainment scherm te vergroten en komaf te maken met de overdaad aan knoppen. Zelfs de wens van een sportiever driespaaks stuurwiel werd ingehuldigd. Het ziet er allemaal een heel stuk strakker uit!

Wat de motorisaties betreft worden de huidige krachtbronnen overgedragen, maar plant Ford ook een nieuwe 1.5-liter EcoBoost te introduceren (150 pk of 180 pk) die de 1.6 EcoBoost vervangt alsook een nieuwe 1.5-liter diesel (95 of 120 pk). Om de Volkswagen Golf GTE wat concurrentie te bieden zou er ook vroeg of laat een Focus Plug-In Hybrid komen met de technologie van de C-Max Plug-In.  Als we tot slot kijken naar de Focus ST zijn het vooral de sturing en het chassis die een update krijgen, de motor blijft ongewijzigd. (Via: AE)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...