Nieuwe Audi RS4 krijgt twin-turbo V6

Audi RS4 Avant Nogaro eert de RS2
Volgens de laatste berichten verliest de nieuwe Audi RS4 zijn atmosferische V8 ten voordele van een nieuwe twin-turbo V6.

Atmosferische motoren zijn nog een kort leven beschoren, dat weten we al langer van vandaag. En zo zal ook het prachtige 4.2-liter V8-blok uit de Audi RS4, met 450 pk en 430 Nm, binnenkort naar de geschiedenisboeken worden verwezen. In de plaats komt een nieuwe twin-turbo V6.

Dat wist Car and Driver toch te ontfutselen van bronnen diep binnen het Audi-bastion. Er is nog met geen woord gerept over specificaties, maar vanzelfsprekend mikt Audi erop de 3.0-liter zes-in-lijn turbomotor van de nieuwe M3 & M4 Coupé, die 431 pk en 550 Nm koppel levert, te verslaan. To be continued! (Via: Car&Driver)

Audi RS4 Avant 03

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...