Mazda Hazumi Concept is een vrouwenverleider

Mazda Hazumi Concept Teaser
Mazda komt naar Genève met de voorbode van de nieuwe Mazda2.

Genève is traditioneel ook een salon voor allerlei concepten en dat meent ook Mazda. De Japanners komen naar Zwitserland met de Hazumi Concept, een voorbode van een nieuw sub-compact model dat later dit jaar gefinaliseerd zou worden. De teaserfoto zegt nog niet zo veel, maar we zien toch duidelijk trekjes van de Mazda3 en Mazda6. Op verkleinde schaal, weliswaar.

Als we het huidige Mazda-gamma bekijken zou de Hazumi Concept resulteren in een nieuwe Mazda2, waarmee voornamelijk gemikt wordt op een vrouwelijk publiek. Volgens geruchten zou deze wagen een verkort platform van de CX-5 meekrijgen en ietsje groter worden dan de huidige stadsrakker. Een op de nieuwe Mazda2 gebaseerde crossover variant lijkt dan ook een logisch vervolgverhaal.

Verder komt Mazda in Genève ook met een antwoord op onze vraag in de laatste Mazda3 rijtest: een nieuwe, kleinere SKYACTIV-D 1.5-liter Clean Diesel. Deze zal in desbetreffende wagen gelepeld worden alsook in andere compacte wagens van het Japanse merk.

Mazda3 Hatch SKYACTIV-D24

 

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...