BMW X5 Plug-in Hybrid komt eraan!

Groenlicht BMW X5 xDrive (13)
BMW heeft plannen aangekondigd voor een X5 Plug-In Hybrid.

Nadat we vorig jaar een BMW X5 eDrive concept te zien kregen op het Autosalon van Frankfurt wordt er momenteel volop getest met een prototype daarvan. Het prototype heeft naast een TwinPower Turbo viercilinder benzinemotor ook een elektrische motor. De kracht die beide motoren produceren wordt verdeeld over de vier wielen dankzij het welbekende xDrive. Details over de exacte specificaties van beide motoren werden niet vrijgegeven, maar er werd wel vermeld dat beide motoren kunnen samenwerken om de prestaties te optimaliseren.

Het prototype accelereert alvast in minder dan zeven seconden naar de 100 km/u en het gemiddelde verbruik bedraagt ongeveer 3,8 l/100 km in combinatie met een CO2 uitstoot van slechts 90 g/km. Daarenboven kan de SUV tot 30 km puur op elektriciteit rijden. Wanneer deze groene ridder op de markt komt, is nog niet bekend. Voor wie liever geen batterijen onder z’n zetel heeft is er nog steeds de reguliere X5 en als het wat sneller mag gaan kan je ook kiezen voor de BMW X5 M50d.(via: WCF)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...