BMW X2 mogelijk in 2017

BMW X2 2017
Volgens een recent bericht overweegt BMW nog steeds een op de X1 gebaseerde maar sportievere X2.

De insteek van de BMW X1 is allesbehalve sportief, het kleinste X-model in de BMW line-up focust voornamelijk op comfort en bruikbaarheid. Wat volgens BMW plaatsmaakt voor een sportievere variant naar hetzelfde recept van de X6 en de X4, die er binnenkort ook nog aankomt. De X2 zou wel geen vier, maar slechts twee deuren meekrijgen. Voor deze nieuwkomer heeft BMW gelukkig nog tijd tot 2017 om er iets beter van te maken dan deze eerste impressie.

Eerst moet bovendien de nieuwe X1 op het toneel verschijnen, wat eind dit jaar of begin 2015 het geval zou zijn. Deze wordt iets kleiner om het verschil met de gefacelifte X3 iets meer in de verf te zetten. Het motorengamma van zowel de X1 als X2 zal bestaan uit de nieuwe 1.5-liter driecilinder en enkele meer vermogende viercilinders, gelinkt aan een manuele zesbak of updates van de achttraps ZF-automaat. Een X2 M zou volgens andere geruchten in München ook nog ergens op de tekentafel slingeren. (Via: Drive)

Rijtest BMW X1 sDrive18d

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...