Renault stelt nieuwe 1.6 dCi voor met 160 pk

Renault stelt nieuwe 1.6 dCi voor met 160 pk
2.0-liter motoren zijn zo 2013! Toch volgens Renault, want zij ontwikkelden een potente 1.6 dCi met 160 pk!

Het nieuwe 1.6-litre Energy dCi 160 Twin Turbo motorblok is de recentste motorontwikkeling van de slimme koppen bij Renault, waarbij zelfs heel wat kennis en ervaring werd opgedaan tijdens de afstelling van het nieuwe Renault F1 motorblok. Met behulp van 2 sequentiële turbo’s kan het met een beperkte longinhoud zowel in de lage als hoge toeren voldoende koppel voorzien, net hetgeen je op zoek naar bent in het middensegment en hoger gepositioneerde modellen. Volgens de Fransen werd deze motor gebouwd met het oog op nieuwe D- en E-segmentwagens, de nieuwe Laguna en Espace zullen dus de eerste uitverkorenen zijn.

Met 160 pk en 380 Newtonmeters koppel scoort de nieuwe 1.6 dCi even goede cijfers als de grotere tweeliters, terwijl het verbruik en de uitstoot met 25% afnamen. We verwachten dus dat de downsizingtrend zich verder doorzet en we vroeg of laten afscheid zullen moeten nemen van de 2.0 dCi. Wanneer deze nieuwe viercilinder op de markt komt, is voorlopig nog een vraagteken. Wie weet is hij op een dag zelfs beschikbaar in de Mercedes C-Klasse. Time will tell!

Renault stelt nieuwe 1.6 dCi voor met 160 pk

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...