Officieel: Opel Adam Rocks

Opel Adam Rocks (Cabrio)
Opel toont in Genève de productieversie van de Adam Rocks, een stedelijke mini-crossover met een elektrisch openend canvas dakje.

Zoals verwacht stelt Opel in Genève de productieversie voor van de Opel Adam Rocks, een doorontwikkelde versie van het concept dat we vorig jaar reeds te zien kregen. De verkopen zouden deze zomer starten, net op tijd om de klanten optimaal te laten genieten van het elektrisch openend canvas dakje à la Fiat 500C. Na een druk op de knop zijn slechts vijf seconden nodig om dakloos te gaan.

De Adam Rocks is verder groter en wijder vergeleken met de reguliere Adam, maar maakt zeker ook een ruigere indruk. De urban mini-crossover, zoals Opel de Adam Rocks benoemt, krijgt verder opgewaardeerde veren, dempers, sturing en een betere geometrie van de achterophanging. Nieuwe 17- of 18-inch aluminium velgen geven de Adam Rocks extra appeal. Tot slot mochten een kleine dakspoiler, LED dagrijlichten, enkele chroom accenten en een nieuw Goldbusters koetswerkkleurtje evenmin ontbreken.

Onder de motorkap van de Adam Rocks komt onder andere de nieuwe 1.0-liter ECOTEC driecilinder, beschikbaar met 90 of 115 pk. Maar ook de 1.2-liter atmosferische benzinemotor met 70 pk, de 1.4-liter met 87 pk of 100 pk zullen van de partij zijn. Over diesels is voorlopig geen sprake, het begin van de Adam Rocks productie staat vanaf augustus gepland voor de Opel-fabriek in het Duitse Eisenach.

 

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...