Officieel: nieuwe Audi TT komt naar Geneve

Nieuwe Audi TT 2015 - Geneve 2014
Audi lost enkele schetsen van de nieuwe TT en bevestigt officieel de wagen naar het Autosalon van Genève mee te brengen.

De Audi Allroad Shooting Brake Concept was al een voorbode en het interieur van de nieuwe Audi TT kregen we ook al in geuren en kleuren te zien, maar het was toch nog even twijfelen of de wagen in vol ornaat al in Genève op de beursvloer zou staan. Tot nu, want Audi bevestigt dat de sportieve coupé volledig klaar is. Op -al dan niet gelekte- foto’s moeten we nog eventjes wachten, maar voorlopig kunnen we het doen met deze schetsen.

De nieuwe Audi TT zal qua design eerder een evolutie dan revolutie zijn, al wordt hij met de jaren steeds scherper afgelijnd en zal deze derde generatie zelfs wat trekjes van de R8 meekrijgen. LED achterlichten en optioneel volledige LED koplampen zijn geen verrassing, de vier ringen verhuisden verder van de grille naar de motorkap. De Audi TT is natuurlijk ook sinds het begin der tijden gekend voor zijn prominente schouderlijn, brede wielkasten en een lang aflopende daklijn.

Zoals (bijna) elke Volkswagen rijdt de nieuwe TT op het MQB-platform en zal de wagen aangedreven worden door enkele welbekende viercilinders. Een TT RS staat vanzelfsprekend ook op de planning en die zou wel eens een vijfcilinder met 380 pk kunnen krijgen. Schakelen gebeurt via een manuele zesbak of een optionele S-Tronic met dubbele koppeling. Ook een quattro vierwielaandrijving wordt tegen een prijsje gemonteerd. Binnenkort brengen we jullie ongetwijfeld meer details en een hoop foto’s!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...