Officieel: Fiat Freemont Cross

Fiat Freemont CrossFiat ziet duidelijk brood in extra stoere Cross modellen én komt ook met de Freemont Cross.

De Fiat Freemont Cross gaat op zijn beurt ook verder op de alreeds vrij imposante Freemont. Gezien bijna 50% van de Europese kopers voor een vierwielaangedreven Freemont kiest is een extra uitvoeringsvorm commercieel gezien nooit een slecht idee, al kan je de Freemont Cross ook bestellen met een voorwielaangedreven 2.0-liter Multijet met 140 of 170 pk. Verkies je toch de 2.0-liter MultiJet met AWD ben je aangewezen op een zestrapsautomaat, al past deze wel bij een luxueuze wagen van dit kaliber.

Deze Fiat Freemont blinkt voornamelijk uit met zijn riante basisuitrusting met ondermeer 19″ Hyper Black velgen, diverse visuele elementen in een Detail Chrome uitvoering en een hoogglanzende zwarte afwerking voor de grille. Binnenin krijgen we een Liquid Graphite lederen interieur met lichtgrijze stiknaden en wederom sportieve accenten. Standaard krijg je ook het Premium Alpine audiosysteem met 380W boxen, keyless entry/go en een multifunctioneel stuurwiel.

Wees niet te snel enthousiast omtrent deze top of the range Freemont Cross, hij zal maar beschikbaar zijn tegen het Autosalon van Brussel in januari 2015. Maar als alles goed loopt krijgen we deze Cross ook te zien op het komende Autosalon van Genève, broederlijk naast de Panda Cross! Fiat gaf ook nog mee dat er alreeds 60.000 Freemont’s werden verkocht in Europa, niet slecht voor een voormalige Dodge Journey!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...