Officieel: Audi S3 Cabriolet

Officieel: Audi S3 Cabriolet
Audi lanceert net op tijd voor de aankomende zomer de krachtige S3 Cabriolet!

Om de Audi S3 Cabriolet te bekomen werd de A3 Cabriolet en de S3 Berline negen maanden geleden samengehokt met het logische resultaat als gevolg. Een softtop die zichzelf sluit in 18″ – tot een snelheid van 50 km/u – en een heerlijke 2.0-liter TFSI krachtbron die in staat is 300 pk en 380 Nm te genereren. Voor de Quattro vierwielaandrijving hoef je helemaal niet bij te betalen, die komt alreeds standaard op alle S3 Cabriolet’s die geproduceerd worden.

De topsnelheid ligt naar goede gewoonte op 250 km/u? al verwachten we aan die snelheid toch iets te veel windgeluiden om nog te kunnen genieten van je haren in de wind. Wil je sprinten aan het stoplicht, reken dan op minstens 5,4 seconden alvorens de 1.600 kg zware wagen 100 km/u aantikt!

Visueel zijn er niet al te veel verschillen, al gaat Audi er wel prat op dat je andere bumpers, strakke 18″ velgen, nieuwe aluminium spiegelkappen en een verchroomde raamomlijsting krijgt. Voor het dak krijg je de keuze uit 3 verschillende kleuren en het bagageruim slikt in Cabrio-modus toch nog 245 liter, waardoor een roadtrip naar St Tropez er nog net inzit. In regenmodus creëer je 40 liter extra laadcapaciteit.

Voor het interieur bevestigt Audi wederom dat ze heer en meester zijn in het bouwen van bijzonder afgelikte leefruimtes. Zo heb je de keuze voor de binnenbekleding uit Alcantara of Pearl Nappa, kwalitatieve koeienhuid met diverse contrasterende stiksels. Op de goed zittende S Sport zetels komt er ook een mooi diamantmotiefje, al kan de basisprijs van €48.900 daardoor wel nog wat oplopen!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...