Officieel: Aston Martin V8 Vantage N430

Aston Martin komt met V8 Vantage N430Ook Aston Martin komt naar het Autosalon van Genève met iets lekkers, zo verwelkomen we ginds de handgeschakelde V8 Vantage N430!

De Aston Martin V8 Vantage N430 is motorisch identiek aan de laatste V8 Vantage S versie die we zagen van deze heerlijke sportwagen, de 4.7-liter V8 moet het hier dus doen met 430 pk – zoals de naam al verklapte – en 490 Nm waardoor een topsnelheid van 300 km/u haalbaar zou zijn. De de facto 0-100 km/u sprint is al voorbij na 4,6 seconden als je de SportShift II automaat kiest, maar de puristen kunnen gelukkig opteren voor een manuele zesbak! Dankzij het gebruik van heel wat koolstofvezel, lichtgewicht velgen en zetels uit Kevlar werd nog eens 20 kg bespaard!

Voor de styling werd er gekeken naar het verleden en de successen in de motorsport, al herkennen we ook een snuifje invloed van het CC100 Concept! De N in de naamgeving verwijst overigens naar de befaamde Nürburgring waar het Aston Martin Test Centre gehuisvest is. Je kan de Aston Martin V8 Vantage N430 bestellen in 5 verschillende thema’s – die elk een passende kleurstelling meekregen – zijde Heritage, Race, Stealth, Trophy en Speedway. De Trophy is de enige dakloze V8 Vantage Roadster in het N430 gezelschap. Voor het interieur krijg je naast een hoop N430 badges ook nog ongelooflijk veel Plissè Alcantara, hier & daar koolstofvezel details en black magnesium voor de schakelflippers en de deurinleg.

De wagen krijgt op het komende Autosalon van Genève een prominente plaats op de Britse stand, vanaf september worden de eerste exemplaren geleverd aan de gelukkigen. Voor slechts €110.000 kan je over het Kanaal deze wagen meekrijgen, een Belgische prijs moeten we je op dit moment nog schuldig blijven.

Deel dit bericht:

1 reactie op "Officieel: Aston Martin V8 Vantage N430"

  1. mrnix 19-02-2014 om 13:19

    Heb vorig weekend zo 1 in lier gespot 🙂

Reageer

Reactie aan het plaatsen...