Officieel: Aston Martin DB9 Carbon Black & White

Officieel: Aston Martin DB9 Carbon Black & Carbon White
De Aston Martin DB9 is al op de markt sinds 2003, maar krijgt terug wat ademruimte met de Carbon Black & White special edition!

In de lijn met de voorgaande Aston Martin V12 Vantage en DBS Carbon Black Edition overheerst er ook bij deze DB9 een vrij zwarte sfeer, al kunnen de optimisten onder ons ook opteren voor een Carbon White Edition met de Stratus White koetswerkkleur. Zowel de DB9 Coupe als DB9 Volante krijgen op het Autosalon van Genève hun special edition wereldpremière, al verwachten we niet dat ze allemaal aanwezig zullen zijn op de piepkleine stand. Daar moet de media-aandacht gedeeld worden met eveneens zopast gelanceerde V8 Vantage N430 mét handbak!

Motorisch werd het AM11 blok niet onder handen genomen, de 6.0-liter V12 levert dus nog steeds 517 pk en 620 Nm voor de Coupé, de dakloze Volante doet het met dezelfde waarden maar is slechts een factie trager bij de fameuze sprint vanuit stilstand tot het eerste honderdtal. Om de luxueuze Grand Tourer in alle sereniteit tot stilstand te krijgen worden er standaard keramische remmen voorzien, niet overbodig met zo’n krachtmassa en een topsnelheid van 300 km/u.

Voor de bumper, spoiler, verluchtingsgaten en deurhendels werd er veelvoudig gebruik gemaakt van koolstofvezel om deze special edition zijn naam alle eer aan te doen, voor het interieur volgen de Britten dezelfde gedachtegang. Om toch wat kleur toe te voegen aan de zwart of witte sfeer kan je kiezen voor rode, zilveren of gele naden, de schakelflippers komen vervolgens in hetzelfde kleur. De prachtige velgen komen in 20″ exemplaren al zijn er heel wat diverse mogelijkheden in de optielijst. De prijs voor deze zwart/witte Aston Martin DB9 op leeftijd kan je bij interesse loskrijgen bij een van de 147 dealers, in België kan je terecht bij Michiels in Antwerpen! Voor een reguliere Aston Martin DB9 Coupe betaal je nog steeds €175.000 met een meerprijs van €14.000 voor de Volante, al kan je misschien eens proberen te onderhandelen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...