Citroen C1 wordt voorgesteld in Geneve

Groenlicht Citroën C1 (7)
Citroën heeft aangekondigd dat ze haar kleinste familietelg officieel zal voorstellen op het Autosalon van Genève.

Peugeot gaf de eerste officiële beelden van haar kleinste wagen, de Peugeot 108, vorige week al vrij. Nu deelt Citroën mee dat ze hun variant van de kleine stadswagen op het aanstaande Autosalon van Genève begin maart zullen voorstellen. Om te weten hoe die eruit zal zien heb je heus geen glazen bol nodig. Neem de beelden van de nieuwe 108 voor je, vervang vooraan de leeuw door de double chevron en je ziet in grote lijnen Citroën’s nieuwste. Net zoals vroeger het geval was bij de 107 en C1. De spionagebeelden lijken die theorie alvast te bevestigen. De algemene vorm van de wagen, de spiegels, plaatsing van de antennen, de ruitenwisser en ga zo maar door.

Onder de kleine motorkap hoort logischerwijze een kleine motor thuis. Hoogstwaarschijnlijk is er keuze tussen een 1.0-liter driecilinder met 69 pk en een 1.2-liter driecilinder PureTech VTi met 83 pk. Naast de C1 brengt Citroën ook hun nieuwe C4 Cactus en hun nieuwe C5 CrossTourer mee naar de Geneva International Motor Show.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...