Officieel: McLaren 650S

Officieel: McLaren 650S
Na de vroegtijdige berichtgeving dit weekend komt McLaren nu zelf naar buiten met meer informatie omtrent hun nieuwe 650S, met de S van Sport!

McLaren smijt zich volledig op de sportwagenmarkt en daarvoor heb je nood aan allerlei modellen op diverse niveaus. De P1 hypercar neemt de honneurs waar op het allerhoogste niveau terwijl de 12C in al zijn uitvoeringen overweg kan met de meeste rasechte sportwagens die je kan vinden in het supercarsegment. Stilstaan is achteruitgaan in deze wereld, dus komen de Britten nogmaals met een update voor de 12C, al ziet McLaren zelf de nieuwe 650S het liefst als een apart model.

Gezien het feit dat de 650S zowel leverbaar zal zijn in de nabije toekomst als Coupe en Spider zou het vreemd zijn mocht je toch een reguliere MP4-12C bestellen, al bedraagt de vermogenstoename maar een beperkte 25 pk. Om effectief een brug te slaan tussen de 12C en de P1 was een vermogen van 700+ pk eerder gewenst.

Designmatig kunnen we bij de 650S wel spreken van een letterlijke mix tussen het lijnenspel van de 12C en de neus van de P1, terwijl beide wagens het ook met dezelfde 3.8-liter geblazen V8 doen. Technologisch werd de 650S ook nog wat scherper gesteld dankzij een nieuw ProActive Chassis Control systeem dat met hulp van actieve aerodynamica het rijgedrag nogmaals tot een hoger niveau kan tillen, zowel op het circuit als de openbare weg!

Nog meer gadgets in de zin van een internet hotspot, digitale radio, audiostreaming, voice control en satellietnavigatie zijn vanaf heden ook beschikbaar, voor het interieur zijn er overigens nog meer mogelijkheden. Op het Autosalon van Genève krijgen we de McLaren 650S voor het eerst te zien en nog voor de zomer zouden de eerste exemplaren op de weg moeten zijn. De prijs, die is voorlopig onbekend!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...