Fiat 500L krijgt nieuwe motoren en Beats Edition

Fiat 500L krijgt nieuwe motoren en Beats Edition
Fiat trekt volop de kaart van de grote Cinquecento familie en komt naast een speciale Beats by Dr. Dre edition met 2 extra motoren voor het 500L gamma!

De Fiat 500L Beats Edition is zoals de naam al doet vermoeden voorzien van een uniek geluidssysteem dat we onder meer al zagen bij de 500L Trekking. De bekende hiphopartist Dr. Dre en Jimmy Lovine zetten hun schouders onder een intensieve samenwerking om een degelijk audiosysteem te ontwikkelen voor deze ruime gezinswagen met een output van maar liefst 520 Watt. Aan de buitenzijde krijg je steevast een tweekleurig grijs/zwart koetswerk. Je krijgt gelukkig wel de keuze tussen hoogglanzend of matzwart, terwijl er ook diverse elementen uitgevoerd kunnen worden in het satijnrood. Die zwart/rode kleurstelling vinden we ook terug in het interieur met een stof/lederen afwerking voor de zetelbekleding, het dashboard is total black. De hippe Fiat 500L Beats Edition is beschikbaar vanaf maart bij de dealer, voor de basisprijs moet je rekenen op €22.250.

Naast deze nieuwe special edition zijn er ook 2 extra motoren opgenomen in de Fiat 500 L catalogus. Aan dieselzijde verwelkomen we de 1.6-liter MultiJet met 120 pk en 320 Nm terwijl de 1.4-liter T-Jet de benzineliefhebbers moet bevredigen met zijn 120 pk en 215 Nm. Qua CO2 uitstoot spreken we hier over respectievelijk 120 g en 159 g/km, niet financieel onbelangrijk gezien de huidige regelgeving.

De Fiat 500L verwelkomt ook een resem nieuwe personaliseringsmogelijkheden zoals de Venezia Blue metaalkleur, nieuwe binnenbekledingen en nieuwe optiepakketten. De exclusieve Mopar catalogus gaat nog verder met onder meer een sierstrip voor de motorkap in gesatineerde glansafwerking, een plaathouder achteraan in polycarbonaat en vloertapijten met geïntegreerd 500 logo.

Desondanks de 500L en zijn Trekking en Living derivaten iets minder Italiaans vormgegeven zijn dan de legendarische Cinquecento, scoorden ze in het voorbije jaar toch bijzonder goede verkoopcijfers. In 2013 werden er wereldwijd meer dan een half miljoen 500L’s verkocht, goed voor een marktaandeel van bijna 17% in zijn segment! Dankzij de scherpe prijs kiest ook bijna 60% van de Belgische klanten voor een stevig uitgerust exemplaar.

Lees hier en hier onze rijtest met de Fiat 500L!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...