Impressie: Alfa Romeo 4C Spider

Impressie: Alfa Romeo 4C Spider
Een dakloze Alfa Romeo 4C werd ons al bevestigd, de kans is zelfs reëel dat we hem haar alreeds in Genève mogen aanschouwen.

Om van een Coupé naar een Cabriolet te gaan heb je enkel een gezonde portie verstand nodig, al kan een basiskennis Photoshop ook helpen om het eindproduct te visualiseren. Qua dakconstructie verwachten we een soortgelijk systeem zoals bij de grotere 8C Competizione, een volautomatische softtop dus!

Motorisch verwachten we op een iets trage sprintsnelheid na, wegens de extra verstevigingen om de stijfheid van het koetswerk te behouden, geen grote wijzigingen . De 1750 Turbo Benzina zal dus nog steeds in staat zijn om de achterwielen van prachtige Alfa Romeo aan te drijven. Cijfermatig spreken we dan over 240 pk en 350 Nm koppel, maar die zouden veel overtuigender overkomen met de passionele klanken die door geen dak gehinderd worden.

Dankzij X-Tomi hebben we een nieuwe impressie in de prachtige Rosso Competizione roodtint en we verwachten dat de uiteindelijke wagen hiervan slechts miniem zal verschillen. De Lotus Elise en Porsche Boxster maken hun borst alvast nat om de strijd aan te gaan met de nieuwe Italiaan, al zal het wel nog een tijdje duren alvorens hij op de openbare weg zal verschijnen. We hopen dat Alfa Romeo als verrassing de dakloze 4C Spider meeneemt naar het Autosalon van Genève, een marktlancering zou dan in het najaar plaatsvinden. Een 4C Coupe kost je standaard ongeveer €52.000, voor een beperkte meerprijs kan de 4C Spider van jou zijn!

Impressie: Alfa Romeo 4C Spider

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...