Officieel: Renault Twingo

Officieel: Renault Twingo 2014
Renault komt met de vernieuwde Twingo naar Genève, grootste verrassing is de keuze voor achterwielaandrijving!

De vorige generatie Twingo focuste zich voornamelijk op stedelijke verplaatsingen met een guitig uiterlijk maar was na een goede 7 jaar toch wat uitgeblust. Renault blaast de 3e generatie Twingo vandaag de dag terug leven in met een grote portie Franse frivoliteit met een speels uiterlijk en een dito rijgedrag. Laurens van den Acker tekende deze Twingo in dezelfde lijn van de vorige – succesvolle – creaties zoals de Clio en de Captur, de inspiratie haalde hij uit het de vorige generatie Twingo’s en de legendarische Renault 5 Turbo!

De nieuwe Renault Twingo werd samen ontwikkeld met de nieuwe vrienden van Daimler dus voor de komende generatie Smart ForTwo en ForFour zien we hier ook al de basisbeginselen. Renault heeft een bijzonder stevige ervaringsbasis inzake kleine stadswagens en Mercedes weet ook wel hoe ze straffe RWD wagens moet bouwen, het 2e hoofdstuk in dit succesvol huwelijk lijkt alvast gezet.

Heel veel informatie werd er nog niet meegegeven maar dat komt wel op het Autosalon van Genève waar deze wagen zijn wereldpremière zal beleven. Voor het koetswerkkleur ligt de focus op 4 hippe pop kleuren zoals lichtblauw, wit, geel en rood terwijl er ook een hele resem personalisatiemogelijkheden beschikbaar zijn voor de nieuwe eigenaars. Naast een driedeurs Twingo komt deze generatie ook met een vijfdeurs en een dakloze variant, al is het voor de sportieveling onder ons voornamelijk uitkijken naar de nieuwe Twingo RS. Een kleine stadswagen met achterwielaandrijving, sportieve RenaultSport genen, een bereikbare prijskaartje én achterwielaandrijving, beter wordt het waarschijnlijk niet!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...