Honda CR-Z & Insight met vervroegd pensioen

Honda CR-Z
De Honda CR-Z en Honda Insight zijn in Europa geen lang leven beschoren.

Al was de Honda CR-Z beslist een unieke creatie, echt succesvol ging de kleine hybride ‘sportwagen’ in onze contreien nooit worden. Een lage zitpositie en sportieve sturing zijn nu eenmaal niet meteen wat onze ecologisch bewuste medeburgers van een eco-mobiel verwachten. En het uiterlijk was gedurfd, maar voor dergelijke klanten vermoedelijk net iets te extravagant.

Na de geruchten krijgen we nu ook officieel van een Honda woordvoerder te horen dat de Insight en CR-Z niet langer zullen worden aangeboden in Europa. De Insight moest een daling van de verkoopscijfers met maar liefst 62 procent zien te verwerken, eindigend op een verkoopsaantal van amper 1.242 stuks. De CR-Z deed het nóg slechter en rolde maar 695 keer uit de showroom. De Honda Jazz deed het met 4.500 verkochte wagens in 2013 dan weer een stuk beter, maar ook dat cijfer was sterk verschillend met de 7.500 orderbonnen in 2013. Al komt er ook een plug-in hybride van de Jazz, Honda mag zich stilaan bewust zijn dat de Europese klanten eerder op iets anders zitten te wachten. Een Civic Type R, onder andere? (Via: Automotive News)

Groenlicht Honda Civic Type R

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...