Poll: V12 Vantage S vs 991 GT3 vs C63 Black Series

Porsche GT3, Aston Martin V12 Vantage S, Mercedes C63 AMG Black Series
De Porsche 911 GT3, Aston Martin V12 Vantage S én Mercedes C63 AMG Black Series zijn allemaal begeerlijke wagens, maar welke zou jij kiezen?

Chris Harris heeft niet te klagen in zijn leven, hij mag afscheid nemen van de C63 AMG Estate, hij mag de Ferrari F12 Berlinetta tot het uiterste drijven, mocht al eens proeven van de Alfa Romeo 4C en zette de BMW M135i tegenover de Audi RS3. Maar het kan altijd beter dacht hij ongetwijfeld, daarom verzamelde hij 3 hardcore sportwagens en ging na welke er nu echt wel de beste is. Zoiets is nooit gemakkelijk, daarom geven we jullie de kans om onderaan de eigen voorkeur door de te geven.

In de linkerhoek vinden we de Aston Martin V12 Vantage S die de eer van Engeland verdedigt tegen de Deutsche Wehrmacht. Zoals de naamgeving al doet vermoeden ligt er een 6.0-liter V12 in het vooronder – terwijl de wagen in eerste instantie was voorzien op een V8 – die in staat is om 573 pk en 620 Nm los te laten op de achterwielen. Met een topsnelheid van 330 km/u kan je alvast stevig uitpakken op de Autobahn of het café, voor het S-model werd zowel motorisch als visueel nog wat aangescherpt. De prijs voor deze Aston Martin is eveneens niet mals, voor een goed uitgerust exemplaar zal je in de buurt komen van €200.000!

De scheidsrechter van dienst is de gelauwerde Porsche 911 GT3 die al unaniem verkozen werd tot het beste wat Stuttgart weet te brengen, al kan een nakende GT3 RS toch nog roet in het eten gooien. Net zoals de 991 familiegenoten doet deze Porker het met een atmosferische 3.8-liter flat-six, goed voor 475 pk en 440 Nm. Zelf schakelen zit hier ook niet in, de PDK-transmissie weet als geen ander welk verzet op welk moment van doen is en voor het betere bochtenwerk voorziet Porsche sinds kort zelfs vierwielsturing! Met €146.000 is hij alvast wat goedkoper dan de Brit, al blijf het wel veel geld!

In de rechterhoek staat de Mercedes C63 Coupé AMG Black Series te briesen met zijn 6.2-liter grote V8, goed voor 517 pk en 620 Nm koppel. De topsnelheid ligt op 250 km/u maar dat is bij een circuitbeest als de C63 Black niet de grootste zorg, dankzij de diverse aerodynamische aanpassingen én spoiler achterop is hij geboren voor het circuit. Met een basisprijs van net voorbij de €100.000 is hij ook een koopje in vergelijking met de concurrentie, al heb je best een stevig onderhoudscontract bij de bandenboer!

Kies maar: Porsche 991 GT3 vs Aston Martin V12 Vantage S vs Mercedes C63 Coupe AMG Black Series?

View Results

Laden ... Laden ...

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...