Lexus brengt de RC in drievoud mee naar Geneve

2014 Lexus RC Coupe
Naast de gloednieuwe Lexus RC350 en de supersportieve RC-F komt ook direct de F Sport versie mee naar het Autosalon van Genève.

Met een gewone Lexus RC300h of RC350 heb je een bijzonder unieke wagen in het bezit, zeker als je het vergelijkt met vele Europese concurrenten zoals de BMW 4-Reeks, de Mercedes C-Klasse of de Audi A5. De styling is vrij Japans maar komt toch direct heel elegant over en dat geeft een tweedeurs coupé direct wat extra emotie. Als je die elegantie liever inwisselt voor brute agressie kan je bij Lexus nog steeds een krachtige RC-F bestellen die het doet met een 5.0-liter V8.

Omdat er nogal wat ruimte zit tussen deze 2 uitersten binnen de gloednieuwe Lexus RC familie komen de Japanners met een mooie oplossing. De RC F-Sport schenkt de wagen – net zoals bij de rest van het gamma – visuele aanpassingen waardoor hij ook sportiever overkomt zonder te diep in de buidel te moeten tasten of te vaak aan de benzinepomp te staan. Ook het rijgedrag werd iets geoptimaliseerd voor een betere beleving achter het stuur, het interieur volgt dezelfde visie en krijgt F Sport badges hier en daar!

Als laatste toevoeging aan het Lexus RC gamma staat er ook een RC F GT3 Racing Concept op de stand in Genève, hiermee zal later deelgenomen worden aan het GT3 racekampioenschap. Over de mogelijke komst van dakloze Lexus RC Convertible werd nog steeds niets gezegd, al verwachten we deze wel over enkele jaren. Meer informatie en foto’s bezorgen we jullie live vanuit Zwitserland!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...