Officieel: Ferrari California T

Officieel: Ferrari California T
De nieuwe Ferrari California T is eindelijk gearriveerd en doet het vanaf heden met een 560 pk sterke turbogeblazen 3.8-liter V8!

Met die nieuwe turbotechnologie slopen de Italianen uit Maranello voor de California T terug een heilig huisje, al waren er in een ver verleden nog al Ferrari’s met een geblazen motorblok. De nieuwe 3.8-liter V8 kennen we al uit de nieuwe Maserati Quattroporte en ligt voorin de California T met 560 pk en 755 Nm koppel. Daarmee is deze Ferrari in staat om in slechts 3,6 seconden vanuit stilstand voorbij 100 km/u te geraken, wanneer de haarscherpe – analoge – snelheidswijzer 316 km/u aanwijst is de acceleratiepret voorbij!

De groene jongens onder ons hebben ook geluk, de California T heeft slechts nood aan 10,5 liter benzine per 100 km terwijl hij 250 g/km CO2 uitstoot, toch wanneer je het HELE systeem aanvinkt in de optielijst. De wagen meet 4,57 x 1,91 x 1,32 en zet slechts 1.625 kilogram op de weegschaal, zeker niet slecht als je weet dat er een hardtop achteraan ligt. Het is ook niet verwonderlijk dat het meeste gewicht aan de achterzijde ligt – een verdeling van 47:53 – al is dat bij een prachtige Gran Turismo als deze minder van belang!

Qua looks gaat de wagen er ook sterk op vooruit. Iedereen met een beetje autoverstand op de juiste plaats herkent nog steeds de uitgaande Ferrari California in het nieuwe design terwijl hij toch heel wat volwassener en rijper voor de dag komt. De nieuwe lichtblokken en grille zijn geïnspireerd op de rest van het gamma met de F12 en FF als vooraanstaande familieleden. Achteraan bemerken we ook diverse wijziging met vanaf heden horizontaal geplaatste (dubbele) uitlaten als grootste wijzigingen.

Binnenin vallen de wijzigingen op de eerste reeks foto’s vrij goed mee te vallen al zal Ferrari op het Autosalon van Genève toch enkele updates kunnen aanwijzen. Qua interieur heb je in deze prijsklasse ook nooit te klagen, je hebt – zolang je het kunt betalen – ongelimiteerde keuze voor de zetelbekleding, accenten of stitching; mocht het toch niet in de catalogus voorkomen kan je nog steeds opteren voor het Tailor Made programma voor een interieur-op-maat.

Prijzen werden nog niet meegedeeld, maar gezien de huidige vanafprijs van €180.000 moet je niet rekenen op een koopje. Voor de vermogende zonnekloppers hopen we dat de eerste California T klantenexemplaren nog deze zomer kunnen gebruikt worden waarvoor ze dienen, al lijkt dat op het eerste zicht wel vrij nipt.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...