Officieel: Audi S1 & S1 Sportback

Officieel: Audi S1 & S1 Sportback
Bij Audi Brussel zijn ze vandaag extra gelukkig, de langverwachte én supersportieve Audi S1 Quattro is eindelijk officieel!

Na jaren van geruchten en spyshots is het nu toch zo ver, de Audi S1 en S1 Sportback zijn er eindelijk. Motorisch krijgen ze beiden een opgepepte 2.0-liter TFSI die in staat is om 230 pk en 370 Nm te genereren, het quattro vierwielaandrijvingsysteem komt standaard op deze kleine pocket rocket! De topsnelheid werd gekortwiekt op 250 km/u terwijl je slechts 5,8 seconden nodig hebt om vanuit stilstand het eerste honderdtal te passeren. De S1 Sportback heeft nog steeds 2 deuren extra en daarmee een meer praktische inborst, al doet hij de stoplichtsprint 0,1 seconde trager.

Visueel is de wagen ook vrij aanwezig op de eerste beschikbare foto’s, al kan je de Audi S1 gerust ook in wat rustigere kleurtinten bestellen. De velgen komen standaard in 17″ exemplaren maar naar goede gewoonte kan bij Audi in de optielijsten ook nog 18″ jetsers terugvinden. Voor de verlichting werd geopteerd voor krachtige Xenon’s met geïntegreerde LED’s, terwijl de grote remschijven verantwoordelijk zijn om de kleinste S in het Audi gamma op een zo kort mogelijke afstand tot stilstand te dwingen. Binnenin krijg je wederom een prachtig afgewerkt geheel met een sportieve inborst, verwacht jezelf dus maar aan alcantara, geborsteld aluminium, een sportstuur en dito zetels, koolstofvezel accenten én de obligatoire S-logo’s.

Net zoals alle andere A1’s rolt ook de S1 van de band in onze eigenste Audi fabriek in Vorst, extra goed nieuws dus voor de tewerkstelling daarginds! Tegen de zomer moet de wagen bij de dealer terug te vinden zijn, prijzen starten bij net geen €30.000 voor de S1 terwijl je voor de S1 Sportback nog een kleine meerprijs moet rekenen alvorens je het gevecht met de optielijst aangaat! Op het komende Autosalon van Genève in maart wordt de wagen officieel voorgesteld, wij brengen jullie live van op de beursvloer levensechte plaatjes. Tot die tijd moet je het doen met onderstaande gallery en video’s!Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...