Officieel: Skoda Octavia Scout

Officieel: Skoda Octavia Scout
Ook de eigenaars van een Octavia Combi durven er wel eens op uit te trekken, daarom lanceert Skoda een avontuurlijke Scout-versie.

Op het Autosalon van Genève zal Skoda de nieuwste telg voorstellen binnen de Octavia familie. Naast de reguliere sedan, de grote Combi en de sportieve RS variant is er nu een ruige Scout versie die iets meer avontuurlijke klanten op hun wenken moet bedienen. De Skoda Octavia Scout is enkel als Combi te verkrijgen en krijgt zwarte beschermingspanelen en ligt een goede 3 centimeter hoger ten opzichte van het wegdek. Hierdoor moet de Skoda in staat zich om zonder al te veel kleerscheuren over ruwe ondergrond te geraken.

Visueel kan je – met een scherp oog – de wagen herkennen aan de unieke 17″ lichtmetalen velgen, de aluminium accenten in de voorbumper en de licht gewijzigde mistlampen. Binnenin krijg je een multifunctioneel lederen stuurwiel met bedieningselementen, de rest van het interieur blijft vrij herkenbaar voor de Skoda fanboys onder ons. Technisch gezien krijgt de Octavia Scout vierwielaandrijving – net zoals zijn spitsbroeder, de Audi A4 Allroad – en een Handlex onafhankelijke koppeling.

De beschikbare krachtbronnen houden de Tsjechen nog even als verrassing voor de onthulling te Genève in maart, al verklapten ze dat het gaat om 2 diesels en 1 benzinemotor. Mochten we geld moeten inzetten dan zouden we gokken op een 1.6 en 2.0 CRTDI en een 1.8 TSI met een vermogen tussen de 120 en 200 pk. Liefhebbers van avontuurlijke gezinswagens kunnen met deze nieuwe Scout het zich niet meer permitteren om het Simply Clever merk links te laten liggen, met de Yeti 4×4 en de Superb Combi Outdoor hebben ze voor ieder wat wils in het gamma!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...