Officieel: Mercedes S-Klasse Coupe

Mercedes S-Klasse Coupé
Na de eerste duidelijke foto van de nieuwe S-Klasse Coupé geeft Mercedes alle informatie en nog meer beeldmateriaal, op het Autosalon van Genève krijgen we hem voor het eerst te zien!

Als we het 11 pagina’s tellend persbericht volledig doornemen, kunnen we enkel en alleen maar fier zijn op zowel het ontwikkelingsteam als de PR-dienst van de Duitsers uit Stuttgart. Als basis voor de Coupé werd uiteraard de nieuwe S-Klasse genomen en werden er 2 deuren verwijderd, de exemplaren die bleven werden gelukkig wat uitvergroot. Om een gemakkelijke instap naar achteren te verzekeren kan je de stoelen automatisch naar voor brengen, al is het vanaf het begin duidelijk dat de beste plaatsen zich in tegenstelling tot bij de reguliere S-Klasse vooraan bevinden. Voor de Coupé hadden de designers een beetje meer vrijheid om zich uit te leven, Mercedes verwoordt het als volgt: Met zijn vloeiende lijnenspel is de S-Klasse Coupé de moderne belichaming van sensuele eenvoud. Ze mogen uiteraard zeggen wat ze willen, maar de achterzijde lijkt op het eerste zicht toch wat raar vormgegeven.

Met zijn 5,03 meter is de S-Klasse Coupé ook een serieuze verschijning, gelukkig is hij slechts 1,41 meter hoog en 1,9 meter breed. Voor de velgen kan je kiezen uit 18″ tot 20″ exemplaren, voor het koetswerkkleur kan je in de eindeloze catalogus terecht. Als je echt uniek wilt zijn, kan je voor deze nieuwste creatie van Das Haus zelfs opteren voor Swarovski kristallen in je dagrijverlichting en richtingaanwijzers.

Het interieur is net zoals bij de reguliere S-Klasse een ware parel, je krijgt een heerlijk vormgegeven dashboard met een feilloze afwerking en enkel de beste materialen. In dit segment zijn de mogelijkheden legio inzake kleurencombinaties en afwerkingsvormen, mocht je toch met iets nieuws afkomen kan daar wel naar gekeken en geluisterd worden. Standaard komt de S-Klasse Coupe met een bijzonder groot panoramisch zonnedak – MAGIC SKY CONTROL voor de kenners – dat je indien gewenst kan verduisteren naar eigen goeddunken.

Ook technologisch is deze Mercedes S-Klasse Coupe een bijzondere prestatie, de wagen zit namelijk afgeladen vol met innovatieve systemen inzake veiligheid en comfort, allemaal met indrukwekkende afkortingen zoals BAS PLUS, PRE SAFE PLUS, AIR-BALANCE en COLLISION PREVENTION ASSIST PLUS. Allemaal verplicht in hoofdletters op de Stop & Go Pilot na. Het neusje van de zalm bij de S-Klasse was het MAGIC BODY CONTROL systeem dat het wegdek scant en vervolgens de dempers aanpast om zodanig een vlekkeloze rit te garanderen, de Coupé doet het nog beter! Wanneer je een bocht induikt zal de wagen zichzelf wat kantelen zoals een skiër of een motorrijder ook doet waardoor de rolbeweging gecounterd wordt.

Motorisch komt de nieuwe S-Klasse Coupé in eerste instantie als een S500 Coupe met de gekende 4.7-liter V8, goed voor 455 pk en 700 Newtonmeters koppel. Niet veel later verwachten we de heerlijke S63 Coupé met een 5.5-liter V8, resulterend in 580 pk en 900 Nm. Later komt er nog een S600 en S65 Coupé met beiden een V12 in het vooronder, een diesel in deze S-Klasse moet je niet verwachten. Prijzen werden nog niet meegedeeld maar die hopen we voor jullie in Genève los te krijgen, begin maart is het al van dat! Vanaf de 2e helft van 2014 zou je deze Mercedes moeten tegenkomen bij de dealer om de hoek!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...