Officieel: Citroen C4 Cactus

Citroen C4 Cactus 2014
De Airbumps hebben het gehaald: in Genève toont Citroën de productieversie van de C4 Cactus.

We zijn er een beetje laat mee, maar gezien een deel van de redactie iets te verwikkeld was geraakt in het Oostenrijkse après-ski gebeuren, kondigen we jullie nu pas de productieversie aan van de C4 Cactus. En die is beschermd tegen alle zatheid op een stokje. Kwajongens in gestolen winkelkarretjes of kleine flesjes, zolang ze in aanraking komen met de “Airbumps” van deze C4 Cactus is er niets aan de hand.

Leuk immers dat die het productiestadium bereikt hebben, net als het contrasterende achterwerk en de opvallende C-stijl. De C4 Cactus is duidelijk een eye-catcher, ondanks zijn compacte afmetingen van 4,16  op 1,73 en een hoogte van 1,48 meter. De wagen is eveneens beschikbaar met een groot panoramisch dak, terwijl je de plastic beschermranden er gratis bijkrijgt.

Binnenin toont Citroën eveneens dat de afstand tussen een concept en het productiemodel niet altijd niet reuzegroot hoeft te zijn. De cabine is zeer futuristisch doch even stijlvol en komt met een digitaal instrumentenpaneel en een standaard infotainment met 7-inch display. Er zijn ook metaalaccenten, pianolak en lederen gespen die als deurhendel dienen. Een leuk detail! Ook de sofa-zetels lijken ons uiterst gezellig, de voorste zetelinrichting is zo een heuse zitbank.

Wat technische specificaties betreft moeten we nog even op onze honger blijven zitten, maar we mochten van Citroën alvast weten dat de C4 Cactus maar liefst 200 kilogram minder weegt dan de reguliere C4. Daarmee legt de compacte crossover slechts 965 kilogram in de weegschaal. Er komt ook alvast een benzineversie met een CO2-uitstoot die minder dan 100 g/km bedraagt en een dieselversie met een gemiddeld verbruik van slechts 3,1 liter/100 kilometer. Die eco-Cactus stoot amper 82 g CO2 per km uit. De overige cijfertjes komen we beslist te weten op de beursvloer in maart!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...