Gelekt: Mercedes S-Klasse Coupe komt eraan [CL]

Gelekt: Mercedes S-Klasse Coupé komt eraan [CL]
De nieuwe Mercedes S-Klasse Coupé staat gepland voor het Autosalon van Genève, toch lekte er al een duidelijke foto het internet op!

Met deze nieuwe – en per direct prachtige – creatie wil Mercedes op een gepaste manier afscheid nemen van de CL naamgeving, de nieuwe coupévariant doet het onder de S-Klasse Coupé terminologie. Onderhuids zijn beide wagens ook technisch vrij gerelateerd en met de nieuwe naam kan de Coupé ook wat genieten van de status die de sedan krijgt, al klinkt het misschien nog wat onwennig in het begin.

De designers in Stuttgart deden gelukkig meer dan gewoon het verwijderen dan 2 deuren. Desondanks we heel wat stijlelementen herkennen van de sedan komt het lijnenspel iets krachtiger voor de dag. Jammer genoeg hebben we momenteel maar 1 highres foto, we hopen binnenkort alle informatie en prachtige studiofoto’s te krijgen van Mercedes. Begin maart krijgt de S-Klasse Coupé zijn wereldpremière op het Autosalon van Genève.

Binnenin zal de wagen vrij identiek zijn aan de S-Klasse, al komen enkel de meest krachtige motoren over zonder instappers. Zo verwachten we een S500 Coupé en een S600 Coupé met respectievelijk 460 en 530 pk, later verwachten we een AMG variant van beide motorisaties onder de S63 en S65 Coupé noemer! Dieselfans bergen best hun hoop op, insiders wisten ons al mee te deden dat de S-Klasse Coupé het enkel zal doen met benzinevarianten. Omtrent een hybride is het ook nog steeds vrij stil aan de overkant.

Gelekt: Mercedes S-Klasse Coupé komt eraan [CL]

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...