Video: Chris Harris neemt afscheid van de C63 AMG

Video: Chris Harris neemt afscheid van de C63 AMG
Met de komst van de nieuwe Mercedes C-Klasse nemen we jammer genoeg afscheid van de legendarische AMG 6.2-liter V8 krachtbron!

Nu de productie van de C-Klasse W205 goed gestart is en we al wat zicht hebben over de komende motorisaties is het vooral uitkijken naar het einde van 2014. Dan zullen de AMG toveraars hun langverwachte C63 AMG gaan voorstellen met de nieuwe 4.0-liter V8 die ze creëren door 2 AMG 45 viercilinders met elkaar kennis te laten maken. Qua vermogen wordt er gefluisterd dat we boven de 450 pk zullen starten, voor de latere special editions en de huiverende Black Series zou dat nog kunnen oplopen tot 500 pk!

Klinkt als bijzonder nieuws in de oren maar toch is er ook een keerzijde van de medaille. We zullen namelijk afscheid moeten nemen van de 6.2-liter grote V8 die het stelt zonder turbo’s (en zelfs een 6.3 naamplaatje). Chris Harris bejubeld deze prachtigklinkende achtcilinder met een zwanenzang in een C63 Estate AMG, hier in een Edition 507 versie met evenveel pk. Eindeloos knallen in het weekend maar toch in staat zijn om doorheen de week 700 liter bagage mee te sleuren, het blijft een unieke combinatie.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...