Clio RS Monaco GP is de verrassing voor in Geneve

Renault Clio RS Monaco GPWe gingen er vanuit dat Renault de Clio RS Gordini ging voorstellen op het Autosalon van Genève maar het zal toch de Monaco GP zijn!

Maar niet getreurd, de nieuwe Renault Clio RS is in alle uitvoeringen een zeer begeerlijke wagen die bovendien vrij praktisch voor de dag komt. Renault had voor de komende Geneva Motor Show een nieuwe versie van de Clio RS aangekondigd en na de geruchten van vorig jaar lag de historische Gordini dus voor het grijpen, maar chauvinistisch dat de Fransen zijn houden ze die liever voor het eigen Autosalon van Parijs in september. Daar wordt de verjaardag van de blauw-witte wagens uitgebreid gevierd dus moet Genève het maar doen met een Monaco GP versie!

Deze naamgeving werd in het verleden al eens gebruikt voor een special edition van de Laguna Coupe en een Mégane (RS) maar nu is het de beurt aan de kleine speelvogel van de Renault Sport divisie. Als basis voor deze Renault de Clio RS 200 E.D.C Monaco Grand Prix werd een stevig uitgeruste Clio RS Cup uit het magazijn gehaald en gekleurd met een exclusieve wit/grijze koetswerkkleur. Daarbovenop komen er nog unieke badges zodat omstaanders direct zien dat je iets speciaals op de kop hebt weten te tikken, terwijl binnen het comfort naar een hoger niveau werd getild dankzij een lederen bekleding en verwarmde zetels. Ook hier vinden we diverse witte accenten terug, terwijl de sportieve RS Monitor 2.0 gelukkig ook van de partij is.

De prijs van deze Clio RS Monaco GP werd nog niet meegegeven, maar die krijgen we in Genève wel. Net ervoor hopen we ook iets meer beeldmateriaal te krijgen dan deze ene vroegtijdig naar buiten gekomen foto, al verzorgen we jullie naar goede gewoonte ook een stapeltje eigen foto’s, live van op de beursvloer!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...