Volkswagen Taigun bijna klaar voor productie

Volkswagen Taigun Concept
Volkswagen toont in New Delhi een update van de Taigun Concept, onder de motorkap ligt een 1.0-liter TSI.

Een van de vele concepten onthuld op de New Delhi Auto Expo is deze Volkswagen Taigun, een compacte crossover die nu zeker een productieversie krijgt. De wagen stond in 2012 al op de Sao Paulo Motor Show, maar over de twee jaar heen zijn het front en het achterste ietwat geëvolueerd. We krijgen zelfs lekker oldschool een reservewiel aan de koffer gemonteerd.

De Taigun blijft met een totale voertuiglengte van 3.859 mm (inclus het wiel) vrij compact, terwijl ook de breedte van 1.728 mm en hoogte van 1.570 mm makkelijk te overzien blijven. Dankzij de korte overhangen en een wielbasis van 2.470 mm blijft de ruimte voor de passagiers echter mooi behouden, waardoor er makkelijk vijf personen kunnen plaatsnemen en er in de koffer nog 280 liter bagagevolume rest. Met de zetels plat groeit dat volume tot 996 liter.

Onder de motorkap van de Taigun Concept ligt een realistische 1.0-liter TSI met een vermogen van 110 pk en koppel van 175 Nm, dat laatste al beschikbaar vanaf 1.500 toeren per minuut. Ondanks het muesli-blokje sprint de Taigun van 0-100 km/u in 9,2 seconden en bereikt hij een topsnelheid van 186 km/u. Dat is ook deels te danken aan zijn atletische postuur, want de Taigun legt slechts 998 kilogram in de weegschaal. Het verbruik zou tot slot beperkt blijven tot gemiddeld 4,7 liter/100 kilometer.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...