Productie Mercedes C-Klasse gestart!

Productie Mercedes C-Klasse W205 gestart!
Goed nieuws voor alle fans van de warm onthaalde Mercedes C-Klasse, in het Duitse Bremen is de productie eindelijk officieel opgestart!

Met de nieuwe C-Klasse wil Mercedes maar al te graag de normen en waarden binnen het luxueuze basissegment herdefiniëren, daarom werden er kosten noch moeite gespaard tijdens de ontwikkeling. We krijgen naast een bijzonder knappe designlijn – die zelfs wat weg heeft van de S-Klasse – een hele resem technologische snufjes die we nog nooit in deze klasse zagen, terwijl ook de materiaalkeuze en afwerking in het interieur een serieuze sprong vooruit maakt.

Initieel start de productie van de nieuwe Mercedes C-Klasse met slechts 3 motoren – 2 benzine’s en 1 diesel – maar later komen er nog heel wat krachtige(re) en zuinigere motoren bij, met als kers op de taart de C63 AMG in 2015. Momenteel is enkel de Mercedes Production Plant van Bremen verantwoordelijk voor de wereldwijde productie, maar om de levertijden tot een minimum te beperken zal de productie binnen de 6 maand uitgebreid worden naar 4 continenten. Voor Amerika wordt dat de fabriek van Tuscaloosa in Alabama, China zorgt voor de Aziatische productie en Zuid-Afrika is verantwoordelijke voor de productie in Afrika.

Met deze belangrijke productiestart – en enkel maar lachende gezichten in de fabriek – wil Mercedes verder bouwen aan het masterplan om in 2020 de grootste autoconstructeur te zijn. Bij de Belgische dealers kan je stiekem de C-Klasse al bestellen, hoewel je hem maar tegen de zomer aan de tand zal kunnen voelen! De voorstelling van de C-Klasse Break is voorzien voor het Autosalon van Genève, iets later zal deze de C-Klasse Berline vervoegen op de productieband.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...