Canadees geweld: de Felino cB7

Felino cB7
Ook Canadezen maken supercars: dit is de 1.135 kilogram wegende, 525 pk sterke Felino cB7.

Felino mag dan nog wel Italiaans klinken, het is de naam van een Canadese autoconstructeur. Net als Smirnoff gewoon Amerikaans is maar goede Wodka Russisch moet klinken, zijn Italiaans en supercars natuurlijk twee handen op één buik. En dit is de Felino cB7, een 1.135 kilogram wegende carbon straatracer met 525 pk onder de motorkap.

We spreken dan wel over de achtcilinder, want de Felino cB7 is eveneens beschikbaar met een doodnormale vierpitter of zescilinder. De meeste cijfertjes moeten nog onthuld worden, maar met ernaar te kijken alleen al weet je dat het de Canadezen menens is. Schakelen gebeurt via een manuele zesbak of een sequentiële bak en de veren en dempers stel je volledig naar wens af: een dagje circuit rijden of even naar de supermarkt, alles is mogelijk.

Hij ziet er bovendien groter uit, maar eigenlijk is deze Felino met 4.191 mm lengte, 1.930 mm breedte en een wielbasis van 2.451 mm niet veel groter dan een Lotus Elise. Hij is wel ietsje prijziger, want de prijzen zouden starten bij zo’n 100.000 Amerikaanse dollars. Er zijn dan ook nog heel wat opties beschikbaar: een zespunts harnas, koeling voor een racepak, een verwijderbaar stuurwiel, en ga zo maar door. De leveringen van deze cB7 zouden in 2015 van start gaan. Of hij echter ook naar Europa komt, valt ten zeerste te betwijfelen. (Via: AE)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...