Audi RS4 Avant Nogaro eert de RS2

Audi RS4 Avant Nogaro eert de RS2
Op het Autosalon van Genève komt Audi met een speciale RS4 die de 20ste verjaardag van de RennSport divisie op een gepaste manier eert!

Het allereerste Audi RS model zag het levenslicht in 1994 onder de RS2 noemer en is daarmee verantwoordelijk voor al de lekkere RS-modellen in het gamma vandaag. Toen was alles nog vrij exclusief en gericht op high performance, vandaag de dag zwaait het marketingsteam iets sterker de plak en kunnen we genieten van een breed arsenaal van sportwagens, gaande van een RS Q3 tot de recente geteste RS7 Sportback. Met de eindeloze stroom van nieuwe Audi modellen en niches heeft de RennSport afdeling de handen vol. Momenteel is het vooral uitkijken naar een nieuwe RS3 en de R8.

Om de Audi RS2 te eren zullen de Duitsers een speciale reeks RS4 Avant’s bouwen met hetzelfde blauwe koetswerkkleur en glossy looks als in de tijd van weleer. De zwarte elementen gaan eerst in een matzwart verfbad terwijl voor de velgen 20″ lichtmetalen exemplaren werd gekozen. Om de sportieve eigenheid nogmaals te benadrukken werden de rode remklauwen voorzien van een RS-badge. Niemand zal nog twijfelen dat je met een A4 Ultra rondrijdt.

Aan het krachtige motorblok werd niet gesleuteld voor deze hommage aan het verleden. De 4.2-liter V8 is nog steeds op post om 450 pk en 430 Nm te generen waarmee je slechts 4,7 seconden nodig hebt om vanuit stilstand het eerste honderdtal te bereiken. De topsnelheid ligt normaliter op 250 km/u maar de RS4 Avant Nogaro Selection is in staat om 280 km/u aan te tikken. Met een basisprijs van €87.300 is deze unieke Audi RS4 niet voor iedereen weggelegd, al was dat ook wel duidelijk met een theoretisch verbruik van slechts 11 liter benzine per 100 km en een CO2 uitstoot van 250 g/km!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...