Video: XCAR krijgt een ritje in de Pagani Zonda S 7.3

Video: XCAR krijgt een ritje in de Pagani Zonda S 7.3
Eventjes rond de blok in een Zonda S 7.3 met Meneer Pagani himself, beter zal het niet worden.

Hoe onze vrienden van XCAR het voor elkaar kregen is nog een groot vraagteken, maar we zijn alvast jaloers. Na een prachtige reportage met de nieuwe Huayra in de hoofdrol kregen ze de kans om met Horacio Pagani’s eigenste bedrijfswagen nog eens een klein toertje te rijden. Na een korte introductie krijgt Alex Goy de kans om zelf achter het stuur te kruipen van de Zonda S 7.3, qua exclusiviteit kan het alvast tellen!

Deze specifieke Zonda is slechts het zesde Pagani-exemplaar dat ooit van de band rolde, in 1999 stond het tijdens het Autosalon van Genève in de spotlights om zo wat aandacht te trekken. Desondanks de wagen al wat jaren meemaakte blijft het een bijzonder potente supercar die duidelijk toch  vrij comfortabel te besturen lijkt. Ook kunnen we zien dat de remmen niet de minste moeite hebben om de wagen tot stilstand te brengen.

Met de laatste Zonda Revolucion is het tijdperk van de atmosferische V12 afgelopen, maar gelukkig wisten de vrienden van AMG een waardige opvolger te bouwen. De nieuwe Huayra doet het met een geblazen twaalfcilinder met maar liefst 700 pk en heeft het vooral van zijn exotische looks, de Zonda blijft op zijn beurt heer en meester als het gaat over een inspirerend motorgeluid!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...